Dýňové placičky s jogurtovým dipem a bylinkami

Dýňové placičky s jogurtovým dipem a bylinkami

Suroviny:

  • 3 máslové dýně
  • hrst čerstvého špenátu
  • 1 mrkev
  • 140 g mouky
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • římský kmín
  • sůl
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 vejce
  • 50 ml vody

Dip

  • 200 ml smetanového bílého jogurtu
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 1 lžíce sekané bazalky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Nakrájenou dýni dáme do hrnce, osolíme a podlijeme 50 ml vody. Pod pokličkou dusíme do měkka 15–20 min.
  2. Rozvařenou dýni rozmixujeme na pyré a necháme vychladnout. Přidáme na jemno nasekaný špenát, nastrouhanou mrkev, mouku, koření, pepř, sůl a jedlou sodu. Promícháme, přidáme vejce a vypracujeme těsto.
  3. Na teflonové pánvi vytvoříme placičky velikosti dlaně a pečeme do zlatova z obou stran.
  4. V misce smícháme jogurt s nasekanými bylinkami a mírně osolíme. Servírujeme jednotlivé placičky s 1 lžící dipu. Můžeme ozdobit plátkem spařeného oloupaného rajčete bez jadérek.

Jednoduché recepty pro pacienty se stomií a po operaci střev

Ukázka kuchařky
Všechny recepty je možné stáhnout jako PDF kuchařku.