Králičí roládky

Kuřecí roládky

Suroviny:

  • 1 balíček králičích bříšek (6–8 kusů), nebo kousků velikosti dlaně
  • 12 plátků anglické slaniny
  • řapíkatý́ celer
  • ½ cibule
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce domácího sirupu

Postup:

  1. Jednotlivá bříška velikosti dlaně omyjeme vodou, osušíme, rozložíme na pracovní plochu, lehce osolíme a opepříme. Řapíkatý́ celer oloupeme a nakrájíme na cca 8 cm dlouhé díly. Na každý́ kousek položíme plátek slaniny a 2 kousky připraveného celeru. Plátek svineme do roládky a sepneme jehlou nebo špejlí. Na dno pekáčku vložíme ½ cibule. Poté vložíme roládky, které překryjeme zbývajícími plátky slaniny. Podlijeme vodou smíchanou se sirupem.
  2. Vložíme do trouby předehřáté na 180 ºC a pečeme pod poklicí cca 40–50 min.
  3. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Jednoduché recepty pro pacienty se stomií a po operaci střev

Ukázka kuchařky
Všechny recepty je možné stáhnout jako PDF kuchařku.