1 balíček králičích bříšek (6–8 kusů), nebo kousků velikosti dlaně
12 plátků anglické slaniny
řapíkatý́ celer
½ cibule
sůl
pepř
tymián
100 ml vody
1 lžíce domácího sirupu
Postup:
Jednotlivá bříška velikosti dlaně omyjeme vodou, osušíme, rozložíme na pracovní plochu, lehce osolíme a opepříme. Řapíkatý́ celer oloupeme a nakrájíme na cca 8 cm dlouhé díly. Na každý́ kousek položíme plátek slaniny a 2 kousky připraveného celeru. Plátek svineme do roládky a sepneme jehlou nebo špejlí. Na dno pekáčku vložíme ½ cibule. Poté vložíme roládky, které překryjeme zbývajícími plátky slaniny. Podlijeme vodou smíchanou se sirupem.
Vložíme do trouby předehřáté na 180 ºC a pečeme pod poklicí cca 40–50 min.
Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Jednoduché recepty pro pacienty se stomií a po operaci střev
Všechny recepty je možné stáhnout jako PDF kuchařku.