Kuřecí plátek po provensálsku s rýží

Kuřecí plátek po provensálsku s rýží

Suroviny:

  • 600 g kuřecího masa (prsa)
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • pepř mletý
  • provensálské koření
  • sůl
  • tymián
  • rozmarýn
  • bazalka
  • oregano
  • saturejka
  • 50 ml kuřecího vývaru

Postup:

  1. Jemně nasekané čerstvé bylinky smícháme v misce (můžeme použít i sušené provensálské koření).
  2. Prsíčka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran posypeme bylinkami. Maso zprudka opečeme jednu minutu po obou stranách na rozpáleném oleji. Podlijeme kuřecím vývarem a pod pokličkou zvolna podusíme doměkka.
  3. Podáváme s rýží.

Jednoduché recepty pro pacienty se stomií a po operaci střev

Ukázka kuchařky
Všechny recepty je možné stáhnout jako PDF kuchařku.