Máslo necháme změknout. Kukuřičné lupínky rozdrtíme v hmoždíři nebo umeleme v mlýnku na strouhanku. Do mísy nebo na vál si prosejeme mouku a cukr. Smícháme ji s podrcenými lupínky a žloutky.
Po částech do těsta zapracujeme tuk a ostatní ingredience včetně několika kapek ořechové příchuti a vše rychle zpracujeme.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň půl hodiny uležet v lednici. Z uleženého těsta tvarujeme malé rohlíčky, které skládáme na plechy vyložené pečicím papírem.
Pečeme při 180 °C do růžova. Horké upečené rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru. Pro výraznější chuť můžeme do cukru přidat vanilkový lusk. Necháme je v pokojové teplotě uležet cca 2 hod.
Jednoduché recepty pro pacienty se stomií a po operaci střev
Všechny recepty je možné stáhnout jako PDF kuchařku.