Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Suroviny:

  • 200 g hladké mouky
  • 60 g ztuženého tuku
  • 60 g másla
  • 80 g jemně mletých kukuřičných lupínků
  • 30 g moučkového cukru
  • několik kapek ořechové příchuti

Na obalení:

  • 100 g moučkového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 vanilkový lusk

Postup:

  1. Máslo necháme změknout. Kukuřičné lupínky rozdrtíme v hmoždíři nebo umeleme v mlýnku na strouhanku. Do mísy nebo na vál si prosejeme mouku a cukr. Smícháme ji s podrcenými lupínky a žloutky.
  2. Po částech do těsta zapracujeme tuk a ostatní ingredience včetně několika kapek ořechové příchuti a vše rychle zpracujeme.
  3. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň půl hodiny uležet v lednici. Z uleženého těsta tvarujeme malé rohlíčky, které skládáme na plechy vyložené pečicím papírem.
  4. Pečeme při 180 °C do růžova. Horké upečené rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru. Pro výraznější chuť můžeme do cukru přidat vanilkový lusk. Necháme je v pokojové teplotě uležet cca 2 hod.

Jednoduché recepty pro pacienty se stomií a po operaci střev

Ukázka kuchařky
Všechny recepty je možné stáhnout jako PDF kuchařku.